Christopher Griffith

Fotografen Cristopher Griffith är född i Toronto, men växte upp i Boston. Nog om det... Han är jävligt grym. Kolla in fler bilder på www.christophergriffith.com
  image144

1921 jeans

1921 jeans är en av de äldsta familjeägda denim företagen i Nordamerika. Märket har nått en stor publik i USA där kändisar som Paris Hilton, Jennifer Lopez oxh Victoria Beckham bara av några av dem som är sålda på märker. Just Victoria Beckham besökte häromdan 1921 jeans huvudkontor i Winnipeg för att vara ansiktet utåt för märket. Jeansen känns väldigt amerikanska och påminner om märken som Rock & republic. Med andra ord inget för
mig...
image142

Gallery mässan i Köpenhamn växer

Under modeveckan i Köpenhamn rapporterade jag om den alternativa mässan Gallery som i mina ögon sätt känns mycker fräschare. Det står nu klart att denna mässan till sommaren kommer att sammarbeta med CIFF. Detta innebär att det blir större lokaler och en och samma entrébiljett. Även marknadsföringsbudgeten kommer vara den samma.Samarbetet förbryllar dock mig då man inte väljer att samarbeta med Öksnehallen istället  då stilarna på dessa mässor har mer gemensamt än med Bella Center. Gallery kommer förmodligen inte alls kännas lika underground som förut. Redan knutna varumärken är Filippa K, Mads Norgaard, by Malene birger, Bitte Kai Rand mfl. jag hoppas i alla fall att jag även denna säsong får se Annhagen, om inte på Gallery, någon annanstans i köpenamn.

Berlin fashion week

Modeveckorns har avlöst varandra och till sommaren kommer även Berlin att skapa fokus. Mellan den 12 och 15 juli storsatsas det på Berlin. Galliano, Vivienne Westwood, Hugo Boss och Michael Michalsky sägs redan vara klara... Bered er redan nu på en omskakning i modevärlden.


Kalejdo Design

kalejdo design är ett nytt företag, startat hösten 2006 av produktdesginern Lina Lundberg. lampan på bilden nedan heter Shanghai crystal och är gjord av handblåst småländsk glas innehållande krullade neon trådar i rött och vitt.
Kalejdo design h¨ller på att uppdatera sin hemsida och adressen är
www.kalejdodesign.se
 
image140

Blå station

Blå station är ett familje ägt möbel företag i skånska Åhus. Företaget startades 1986 av legendariska Börge Lindau. idag drivs företaget av Börges barn och skördar stor framgång med möbler som redan kan räknas in som design klassiker...
Läs mer och titta på fler möbler på
www.blastation.se
image139

K-FED= dead

Den New york baserade fotografen Steven Klein har tagit denna bild på K- fed för något år sedan.
Steven Klein är just nu en av de mest eftertraktade fotograferna och har gjort kampanjer för bland annat McQueen, Nike, Calvin Klein, D&G med flera. Förutom kampanjbilder har han även fotat mode reportage i några av världens mest inflytelserika magasin såsom Vogue, Arena, I-D, Numéro med flera. Förutom just kevin Federline har andra mer respekterade kändisar såsom madonna, justin timberlake, brad pitt blivit fotade av just denna man.
Ser fler bilder på
www.stevenkleinstudio.com
image137

Pimp your stuff- the woody way!

Svenska SwedX är ett svenskt företag som startade 1995. under år 2000 startade de med att utveckla och tillverka elektronik inbäddade i massivt trä.

Som det ser ut i dag har företaget TV apparater, datorskärmar, tangentbord och möss, alla inbäddade i massivt trä.
För att slå till eller i alla fall kolla på produkterna kolla inhemsidan
www.swedx.se
image136

Liverpool station, London- snygg arkitektur

Säga vad man vill om Liverpool station. Snyggt tak tycker i alla fall jag att de har. Att taket är skitigt gör ingenting då det skapar ett mycket behagligt ljus. =)
image135

Electicity WHAT?

Den här elektikern hade fullt upp i Covent Garden. Imponerande om han hittade rätt sladd. Själv tyckte jag att det var en schysst färgskala på sladdarna! 
image134

London- snygg arkitektur

jag måste tillhöra en av de mest ofrekventa bloggarna... ber om ursäkt för det!
Nu är jag i alla fall tillbaka och skriver igen efter ett par intensiva men inspirerande dagar i london.
Lyckades fota den har byggnaden i londons finansdistrikt från taxin. Tyckte det var extremt snygg arkitektur. Hör gärna av er om ni vet något om arkitekten.
image133