c.neeon

c.neeon är ett märke som drivs av Clara Kraetsch och Doreen Schulz och är baserat i berlin. c.neeon är en ihopsättning av deras "nicknames" de hade som små. kollektionerna kännetecknas av färglada grafiska prints och assymetriska skärningar. Märket säljs på några av världens schysstaste butiker... men jag har ingen aning om det finns i Sverige... Någon som vet? För jag vill ha!
C neeon

Jungwook Grace Rim

Jag gillar Jungwook Grace Rim... Vet inte mycket om denna kvinna, men jag gillar i alla fall hennes enkla målningar och verk. kan beskådas på hennes hemsida www.jgracerim.com
Jungwook Grace Rim

choose life- the organic way

Alla har vi väl sett George Michael springa runt i sin Choose Life t-shirt i videon till Wake me up before you go go... Nu kan den bli din... i organiskt odlad bomull.
uttrycket Choose life kommer från början från en buddistisk utställning men försökte sedan användas av abortmotståndare. nu har den inga sådana kopplingar utan är bara schysst!
Designern står Katherine Hamnett för, som har hängt medett bra tag på modescenen. Hon föddes 1947, och gick ut St Martins 1969 och har sedan dess 80-talet tillhört ikonerna på mode himlen. 1983 släpptes Choose life serien tillsammans med en rad andra protesttryck bland annat 'SAVE THE WORLD', 'EDUCATION NOT MISSILES' med flera. Denna succé ledde till att hon1984 fick ta emot priset designer of the year i Storbritannien. läs mer om Katherine eller beställ en t-shirt på
www.katharinehamnett.com 
choose life- the organic way

LONDON-MILANO-NEW YORK - på 4 timmar

Har idag varit på ett extremt inspirerande föredrag annordnat av Colourhouse. www.colourhouse.se
Trendinformation för vår och sommar 08 där följande personer talade...

Christine Foden som är chefsdesigner på trendbyrån d.cipher fi London.
Alberto Costabello Alberto Costabello som är chefsdesigner på A+A från Milano.
Sharon Graubard Sharon Graubard som är creative director på ESP Trend Lab i New York.

David och Martin öppnar butik

Smyckesdesign duon David och martin, som bland annat designat smycket för självaste Karl Lagerfeldt öppnar butik på Hökensgatan 5 i Stockholm. kan verkligen vara värt ett besök. Kolla in deras hemsida www.davidandmartin.com för mer information och produkter.
David & Martin öppnar butik

Emelie Björk

Emelie Björk heter en enligt mina ögon extremt talangfull fotograf. Jag tror att hon är från Göteborg, men är inte säker. Hennes bilder kan i alla fall skådas på www.egoismeatsyou.net där man också kan klicka sig vidare för fler bilder. Bilderna är väldigt alldagliga men intressanta. Någon som vet något mer om henne får gärna höra av sig! 
Emelie Björk

Joel Hentges- snygga illustrationer

Joel Hentges heter en kille som gör schyssta illustrationer... jag vet ingenting om honom mer än att hans hemsida är www.colourmethod.com där hans illustrationer finns samlade.
 hör gärna av er om ni vet något om honom!!!
Joel Hentges- snygga illustrationer

Snygga till badrumsskåpet med Somme Institute!

För dig som tycker att alla burkar i badrumsskåpet är fula tycker jag att du ska kolla in Somme institute.
www.sommeinstitute.com
Vitt och cleant kombinerat med snygga färgklickar. Produkterna vet jag knappt något om mer änatt det tog 6 år att få fram dem. har svårt att tänka mig att det kan vara vilken skit som helst då!
Snygga till badrumsskåpet med Somme Institute!

Vad hände med Jil Sander?

Visst finns det linjer kvar av det gamla Jil Sander i höstens visningar men det märks verkligen att Raf Simon har haft ett finger med i spelet. Den gamla avantgardeisten behöver knappt inte göra någon egen linje längre!
Vad händer med Jil Sander?

Milano visningarna slut

Jaha... då var herrarnas Milanovisningarna slut, och skulle väl i princip kunna sammanfattas som GRÅTT OCH SVART! *Gääässsp*
Har man sett det förut? Svar; Ja 
känns det nytt?  Svar; Nej!! 
Som tur väl var fanns det några märken som vågade slänga in lite färg... bröderna Dean och Dan som gör Dsquared tycker jag i alla fall kan åka därifrån med hedern i behåll,,, ungt och färgglatt som ofta mixas med svart.
Milano visningarna slut

Dedon

Det är inget snack om att tyska märket  Dedon gör bland världens snyggaste utemöbler.
Företaget startade 1990 av föredetta fotbollsproffset Bobby Dekeyser.
Serien Obelisk som syns på bilden är en serie med fåtöljer och bord som kan staplas ihop till dessa snygga skapelser. kolla in fler av produkterna på
www.dedon.de
Dedon

Dadaly.net - en ny Salvador Dalí

24:a åriga Jinyoung Shin driver sidan www.dadaly.net där hon presenterar sina grafiska bilder.
Jinyoung Shin är född i Seoul men bor i New York där hon har studerat. Associationer drar i alla all jag till en modern Salvador Dalí. Snyggt!
Dadaly

Håll ögonen öppna!!! Kris van Assche blir mest uppmärksammad


Idag börjar modeveckorna dra igång för hösten 07... Håll ögon och öron öppna för Kris van Assche som jag definitivt tror kommer få sitt genombrott i och med visningarna för hösten 07, och kommer i och med detta vara en av de mest omtalade designerserna.
Kris van Assche är belgare och är född 1976, Han har pluggat  på Antwerp Royal academy of fine art och efter det flyttade han till Paris och jobbade med Hedi Slimane för både YSL och Dior. Lucky Bastard!!!
Sedan 2005 har han kört sitt eset märke Kris van Assche. läs mer på www.krisvanassche.com
(bilden nedan är från SS07)

Kris van Assche

Äntligen kom bilderna på IPHONE

Bilderna på nya Iphone har precis kommit ut och i Europa kommer vi att få vänta till oktober innan vi kan handla den. Självklart fungerar det att spela musik och kolla på film i den också. Den 3,5 tums skärmen är ganska revolutionerande för telefoni då den tydligen ska vara extremt högupplöst!
Vill ha!
Äntligen kom bilderna på IPHONE

MAGASINSGATAN 19, Göteborg

Knappt har Acne slått upp portarna på sin nya butik på Magasinsgatan 19 i Göteborg förrän det ryktas om att passagen ska byggas om, och ut. Adressen fick sig ett uppsving med Acne och dels en ny liten mysig klädaffär som jag inte vet namnet på. Sedan tidigare ligger ju också schyssta frisersalongen Quomodo där samt isomac coffe.... Fler butiker välkomnas varmt.... Det behövs!


Ny butik i Göteborg- Ekostore

Att en ekologisk trend växer sig allt starkare är väl inte direkt någon nyhet. Kul att någon vågar ta initiativet att öppna en ekologisk butik i Göteborg. Ekostore öppnar i början av mars i ROOMs gamla lokaler på magasinsgatan.
Ny butik i Göteborg- Ekostore

Kid sister

När vi ändå är inne på musik är även Kid sister värd att nämna. Denna unga Chicago tjej finns också att lyssna på www.myspace.com/kidsister
Kid sister gör clubbig rap och inte nog med att hon gör bra musik, hon har schysst stil också!
Kid sister

Who is Mr Hudson?

Skulle vilja tipsa om det engelska bandet Mr Hudson and the library... Surfa in på www.myspace.com/mrhudson så får du höra några av låtarna. Inspirationen kommer bland annat från Dr. dre, André 3000 och David Bowie. 
Att André 3000 och Bowie står som inspiration syns inte minst på kläderna... Me like!!!

Musiktips! Mr Hudson

David Shillinglaw

Kolla in grafikern David Shillinglaw! Inspiration kommer främst från personers olika tillstånd. Genom att alltid använda sig av enkla material och tekniker, och nästan alltid jobba direkt på sina objekt skapas ofta abstrakta och innovativa målningar.
Om du besöker London har David en utställning som han kallar "DUST" fram till Mars i år. läs mer på hemsidan
www.davidshillinglaw.co.uk

David Shillinglaw

www.form.blogg.se tillbaka efter julledigt!

Jag vill passa på att be om ursäkt till mina trogna besökare att sidan inte blivit uppdaterad på 2 veckor... Men jag tog lite julledigt! Nu kommer sidna uppdateras som vanligt igen...
Tack för att ni tittar in igen!
www.form.blogg.se