Fulast i stan; www.uglydolls.com

När jag ändå är inne på roliga leksaker så är ett besök på www.uglydolls.com ett måste. Här kan man köpa små mjukisdjur, nyckelringar, t-shirts innehållande dessa små monster, den ena "fulare" än den andra.
www.uglydolls.com

The clown- USB minne

Jag har tidigare skrivit om roliga USB minnen, men www.mimoco.com slår alla rekord! Här finns mängder av roliga USB minnen och små dockor. Fulingen på bilden heter Puss the clown. Mimoco är en designstudio med säte i Boston, USA. Mer information om dem finns på hemsidan där du också kan handla.
The clown- USB minne

Nissan + Ecko unltd = sant

Nissa ch streetwear märket Ecko unltd slår sina påsar ihop. Enligt Jan Thompson på Nissan sägs samarbetet vara logiskt eftersom båda parter redan har en relation till gatukulturen. Mark Ecko kommer att designa, eller rättare sagt modifiera Nissans redan befintliga modeller Pathfinder och Armada. Tanken är att bilarna först ska visas i oktober.
Nissan + Ecko unltd = sant

G- star satsar på skor

Holländska G-star kommer ut med en 170 par stor sko kollektion som släpps under under mj månad. Mycket mer än så vet jag i dagsläget inte... Vet inte heller om några svenska butiker har valt att satsa på det jeansiga märkets skor- To be continued!
G- star satsar på skor

WWW.IQONS.COM

www.iqons.com är en ny community där designers kan lägga upp sig; precis som www.myspace.com har fungerat för musiker. kommer bli väldigt intressant att följa!!!
WWW.IQONS.COM

Zaha Hadid- arkitekternas Helmut lang

Helmut Lang må kallas minimalismens härskare i modebranschen. Men i arkitektbranschen skulle han nog allt få spö av den iransk/ engelska arkitekten Zaha Hadid. Bilden föreställer ett museum som ska byggas på Sardinien för modern konst och ska stå klart 2008. Zaha är född 1950 i Bagdad, hon studerade sedan matermatik i Beirut och arkitektur i London. Genombrottet kom 1993 när hon ritade möbeltillverkarens Vitras designmuseum i Weil am Rhein, Tyskland.
Kolla in fler av hennes verk på
www.zaha-hadid.com 
  
Zaha Hadid- arkitekternas Helmut lang

Mode blir frimärke

Som om inte rövslickeriet var tillräckligt inom modebranschen finns det till hösten chans för alla.
Till Frimärkets Dag 29 september har illustratören Stina Wirsén tolkat åtta svenska modeskapares kreationer, däribland Gunilla Pontén, Carin Rodebjer, Lars Wallin och Behnaz Aram.

125669-125

Freshfish- Göteborgs egna nya modemässa

5-6 maj slår portarna upp för Sveriges nya modemässa... Fresh fish! Fram till den 19 mars finns chans att anmäla sig om man har något att visa upp... Excersishuset på parkgatan är platsen där det går av stapeln. Vinnaren får chansen att under en begränsad tid sälja  sin kollektion på Victoria Arena, samt ett smaskigt kapital för sin verksamhet.
Läs mer på
www.freshfish.se
Freshfish- Göteborgs egna nya modemässa

Krystalgade- köpenhamns shopping gata

Om ni är i köpenhamn blir det bakläxa om ni missar Krystalgade... En gata där bland annat Henrik Vibskov och WoodWood har egna butiker. En rad andra butiker finns också bland annat ParisTexas som säljer varumärken som Rick Owens, Raf Simons med flera.
Krystalgade

Snyggaste galgen- vart finns den?

Såg den här galgen i ett skyltfönster i köpenhamn. Måste säga att det är en av de snyggaste jag sett och måste ha tag i den. Frågan är bara vart?
Inte ens personalen i butiken där den hängde visste något... Är det så att det är någon i denna lilla modevärld som vet något mer???
Snyggaste  galgen

Copenhagen fashion week- Gallery

Under modeveckan i köpenhamn förra veckan hade en ny mässa premiär; Gallery.
I Politikens hus på Vester Voldgade 33, precis intill Stortorget, blandades nya och enligt mitt tycke intressantare varumärken än på Öksnehallen. I lokalen som kändes som en gammal industrilokal blandades märken såsom Ann Sofie Back, AnnHagen, Carin Wester, Ivan Grundahl, Mads Norgaard med flera. Hit går jag nog först nästa säsong!
Copenhagen fashion week- Gallery

CPH vision

CPh vision i Köpenhamn slutar idag... själv var jag där i torsdags. Mässan bjöd inte på några speciella överaskningar tycker jag. Värt att näma kan väl vara att Acne hade en monter utan kläder, och att jag tyckte fifth avenue shoe repair hade en överaskande bra kollektion. Visningen, som bilden kommer ifrån var på dam en mix, utan någon särskild röd tråd enligt mitt tycke, på herr däremot drogs tankarna till en blandning av hamnarbetare och tysk gay ala 1982...  
CPH vision

Glas med fyrkantig fot

Dessa snygga glas hittade jag på Warszawas flygplats... små rektangulära glasbitar i diverse färger, assymetriskt ditsatta skapar en snygg fot... I like,  om kupan hade varit snyggare vill säga! 
Glas med fyrkantig fot

Vad betyder denna polska skylt?!

Vad betyder denna polska skylt???
Någon på kryckor som ska springa ner för en trappa? Hmm! Confused!
Polsk skylt?

Scout- Göteborgs bästa butik

På Erik Dahlbergsgatan 15 i Göteborg hittar du enligt mitt tycke Göteborg just nu bästa butik; Scout.
Den ganska lilla butiken har både dam och herr kläder från några av mina favoritmärken just nu, bland annat; Henrik Vibskov, Wood Wood och Raf by Raf Simons. För att "namedropa" några andra heta varumärken i butiken kan Whyred, Burfitt, Richard lindqvist, Rodebjer, Surface to air och Dagmar nämnas.
Verkligen värd ett besök!!!
Kolla in
www.scoutthestore.se för mer info
Scout- Göteborgs bästa butik

Shoppingcenter Warszawa

I onsdags invigdes ett nytt shoppingcenter i Warszawa... häpnadsväckande modern arkitektur... och ett flertal svenska varumärken finns representerade med egna flagshipstores, bland annat H&M och Vagabond. Handeln i Polen sker nästan uteslutande i shoppingcenter, och trots att Warszawa är en stad med 2 miljoner invånare finns bara en riktigt ordentlig shoppinggata. det nya centret är placerat precis bredvid centralstationen...
Foto; Lennart Sparud
Shoppingcenter Warszawa

Warszawa kontrasternas huvudstad

Arkitekturen i Warszawa är beundransvärd... men man undrar om inte Stalin skulle vända sig i graven när han ser all modern arkitektur som poppar upp som svampar... i förgrunden ett slitet komplex ala Stalins 50-tal och i bakgrunden nytt hotell.
Warszawa kontrasternas huvudstad

Polski- pimp my ride

Var i Warzsawa förra veckan... var tvungen att fota denna skönhet till minibuss. Skulle nog behöva lite hjälp i pimp my ride polski! 
Polski- pimp my ride

Dita von teese- jag är redan trött på burlesque modet

Hade den stora äran att se Dita von teese på Ellegalan... det var en fantastisk syn. Men jag måtste medge att jag redan är trött på detta mode som inte ens har satt fart än. 40,5 cm midja... mindre an mitt halsmått, nej, någonstans går gränsen.
Dita von teese- jag är redan trött på burlesque modet

Stilmiss på Elle galan

äntligen tillbaka efter 2 veckor utan bloggning...ber om ursäkt för detta! Det är väl lika bra att börja där vi slutade sist...
Kunde inte låta bli att fota den här killen på Ellegalan som sprang runt med en lapp hängande utanför. Av någon anledning lös den väldigt starkt inne i mörkret.
Om jag sa till honom? Åhh nej!
Stilmiss på Elle galan

Tekniska problem

Ledsen att sidan inte blivit uppdaterad på ett tag.
Datorkrångel är problemet, hoppas vara igång igen denna vecka!