växande USB

vad sägs om dessa USB minnena?! Det roliga med dem är att de faktiskt växer ju mer  man lagrar på dem... precis som när du stoppar i grejjer i en vanlig väska.
växande USB

LG chocolate blir kopierad

Kinesiska elektornik- kopierare har fullt upp. Då det tog så lång tid för LG att få ut sin Kinesiska version av LG chocolate fanns det när den kom redan fullt med kopior ute på marknaden. Den fakeade versionen hade funnits så länge så att när den riktiga kom betraktades den som fake! Bra gjort LG! NOT!
LG chocolate blir kopierad

Apple och Nokia gör allt för att synas

Apple och Nokia har hyrt in modeller som promotar deras varor i olika skyltfönster på shoppingcenter runt om i Japan. Smart tänkt ! 
Marknadsförings trick

Nine daughters and a stereo

En av världens just nu hetaste modellagenturer heter Nine daughters and a stereo. www.ninedaughtersandastereo.com De har bland annat hittat modeller till Jil Sander och Alexander McQueens höst plåtningar och gör jobb för världens största modemagasin. Många av modellerna är handplockade direkt från gatan och är i vissa fall ful-snygga! På hemsidan kan du kolla in fler bilder och modeller.
Nine daughters and a stereo

Varumärket Ghyslain Raza

Om jag nämner namnet Ghyslain Raza, säger nog de flesta; Raza WHAT?
Men här kan vi snacka om en kille som har setts över 900 miljoner gånger på youtube.com
Det måste vara något slags rekord!!! Ghyslain Raza är också känd under "the star wars kid". Det är vad jag kallar branding...
Och jaaa! Han är rolig!
Varumärket Ghyslain Raza

Lizzard Puzzle

Att puzzla har nog aldrig riktigt varit trendigt så länge jag har levt... Om man nu tycker det är kul och inte vill göra motiv av segelbåtar eller en röd stuga finns nu The lizzard puzzle. Designat av M.C Escher och säljs på www.momastore.com 
Lizzard Puzzle

Urban outfitters- bottle opener

Efter ett jävla tjat om nya Urban Outfitters butiken i Stockholm på vart och varannan blogg, ska väl inte jag vara sämre. En nyckel som inte öppnar några dörrar, förutom till livets njutningar... en öl öppnare. Strax under 100 lappen
Urban outfitters- bottle opener

St.Dupont- Black noir

Det har varit förpackningsmässa i Monaco, och mycket snyggare förpackningen än den här parfymflaskan från St Dupont- Black Noir blir nog svårt att hitta. Läs mer om luxe pack mässan på www.luxepack.com  
St.Dupont- Black noir

Ekologiskt av Levis

Som första varumärkesjätte på jeansfronten lanserar Levi´s jeans som är ekologiska.
Modellen som kommer finnas för både tjej och kille kommer att vara rak för att passa så många som möjligt. jeansen är gjorda av 100 organisk bomull, knappen är gjord av kokosnötsskal istället för metall.
Jeansen kommer finnas i butik lagom till julhandeln, närmare bestämt 1 december. Pris? Ca en tusenlapp!
Ekologiskt av Levis

www.mark-magazine.com

Tidningen Mark magazine är en av de mest spektakulära arkitekttidningarna på marknaden. Här finns inspiration för både interiör och exteriör, färg och form. Kolla in på deras hemsida www.mark-magazine.com för en tjuvtitt om du inte vill köpa tidningen. (dyr som fan!)
www.mark-magazine.com

Russ Mills- Byroglyphics

illustratören Russ Mills driver hemsidan www.byroglyphics.com där han samlar sina illustrationer. Russ illustrationer känns unga, intensiva och ofta ganska aggresiva. Duger det inte med hemsidan har Russ också en sida på myspace; www.myspace.com/byroglyphics med tätare uppdateringar.
På hemsidan kommer snart också försäljning ske.
Byroglyphics

Dalí- Ruby lips pin

För dig som besöker Florida och vill komma hem med en av de coolaste broscherna bör du införskaffa "Ruby lip pin" av Salvador Dalí. Kan även beställas för 110 $ på www.salvadordalimuseum.org
Hemsidan känns ganska "tacky" men ganska roliga grejjer!
Dalí "Ruby lips pin"

Tord Boontje Witch chair

Den holländske formgivaren Tord Boontje har gjort denna mycket uppmärksammadestol som han valt att kalla Witch chair. Tord föddes i Enchede, Holland 1968. 1986 började han studera industri design i Eindhoven och senare också i London. Tord har en vunnit en rad utmärkelser för sin design. Bland annat blev han vald till Dutch designer of the year 2005. Även om ni inte känner igen hans namn så känner ni garanterat igen hans lampdesgn. Hans lampa "Icarus" har varit väldigt omtalad, samt "midsummer" som måste vara en av de mest kopierade för tillfället. Titta in på www.tordboontje.com för att se mer av hans produkter.
Tord Boontje Witch chair

Ute Ploier

Ute Ploier är en relativt ny "Avant Gardeist" på modemarknaden. Kollektionen våren 07 som hon valt att kalla Black Lizzard går att kolla in på hennes hemsida www.uteploier.com . Oversize, assymetriska skärningar, lager på lager och schyssta prints... Det känns som om hon har fått med det mesta för en lyckad kollektion våren 07.  

Ute Ploier

Tequila

Inte för jag är mycket för tequila, men den fruktansvärt ful-snygga flaskan gjorde mig uppmärksam. Märket heter Don Ramón och destilleras på ett 90 år gammalt destilleri i Mexiko (såklart). För att återgå till flaskan så är den tydligen ett samlarobjekt. Den har bara funnits under en mycket begränsad tid i USA. Vill du hellre åt tequilan så finns den endast i Mexiko, men tyvärr inte med denna skönhet till flaska.
Tequila

Gilles Rosier

Gilles Rosier har länge varit känd för att göra fina damkläder då han jobbat för modehus som Kenzo, Dior och Jean Paul Gaultier. För våren tar han klivet in på herrsidan där schyssta detaljer och lek med proportioner spelar en tydlig roll. Kolla in hela kollektionen och även den underbara damkollektionen på www.gillesrosier.com
Gilles Rosier

Sofia Coppola gör ny film

Knappt har Sofia Coppolas film Marie Antoinette hunnit komma upp på biograferna förrän det börja ryktas om nya projekt. Tipping the velvet heter filmen och är baserad på Sarah Waters bästsäljare och  BBC's Tv serie med samma namn. 

Filmen handlar om Nancy som växer upp i sekelskiftets England. Hon blir handlöst förälskad i music hall-artisten Kitty Butler. Kittys specialitet är att uppträda som man.
Nancy lämnar sin lantliga tillvaro och följer med Kitty till London. De blir partners, både på och utanför scenen. När Nancy brädas av en rival går det snabbt utför. Till slut hamnar Nancy i radikala politiska kretsar där hon kämpar för kvinnors rösträtt - och möter kärleken igen.

Beyonce Knowles och Eva Longoria ryktas det om som huvudrolls innehavare. Räkna med att filmen på ett eller annat sätt kommer influera modet... Det händer alltid när Sofia Coppola är i farten
Sofia Coppola gör ny film

Lily Gardner

Lily Gardner är en London baserad Nya Zeeländska som designar smycken. Hon jobbar nästan uteslutande i plexiglas som hon kombinerar med broderier, spets etc.
Produkterna går att beställa på hennes hemsida
www.lilygardner.com eller finns att köpa på Collette i Paris eller Harrods i London. Hon brukar också stå på en marknad på Covent Garden i centrala London där jag först kom i kontakt med henne. På marknaden säljer hon också smycken gjorda av glas från 1950-talet. Förmodligen hittas kopior av hennes smycken snart i en kedja nära dig?! 
Lily Gardner

Crunch Gym

Trött på Aeorbics, Yoga och alla vanliga träningsformer? Flytta till USA och börja träna på Crunch Gym då!
Här hittar du alla träningsformer du inte trodde fanns. Eller vad sägs om klasser som pole dancing, pogo bootcamp och the wedding singer med flera. Kolla in
www.crunch.com för mer information
Crunch Gym

¤Showtime¤

Spanske designern Jamie Hayon har gjort denna soffa som heter Showtime. Finns i 3 olika modeller, varav en av dem fungerar både att ha ute och inne. Priset för den som gåra att ha både ute och inne är strax över 10 000 kronor. Vill man ha den i utförande på bilden får du betala ca 50 000 kronor.
¤Showtime¤

Edward Scott

Ja, vad vet jag om den här killen då?! Inte ett skit, mer än att han gör schyssta grafiska grejjer. Kolla in mer på www.edwardscott.com
Edward Scott

Tom Ford

Världen drog en suck när Tom Ford tillkännagav att han skulle "gå i pension" för några år sedan. Frågan är om inte det var ett väldigt bra PR trick, för sedan dess har mannen geniförklarats och spottat ut prylar, allt från glasögon till den nya parfymen Black Orchid. För att spä på glam faktorn är det givetvis limited edition det handlar om. 5000 exemplar, signerade och numrerade. Men lugn, det kommer en hel serie med Black Orchid prylar inom kort. 
Tom Ford

Världens högsta byggnad


Man har länge hört uttrycket att amerikanarna är värst. Just nu byggs världens högsta byggnad, inte i USA utan i Dubai. Dock är arkitekten amerikan, Adrian Smith. 808 meter väntas byggnaden bli och väntas bli klar i december 2008. Skapelsen heter burj dubai 
www.burjdubai.com
Världens högsta byggnad

7- stjärnigt

Sugen på att bo riktigt schysst? Jag menar riktigt schysst? Världens enda 7-stjärniga hotell håller på att byggas och kommer vara placerat en kort helikopter resa från Kairo, Egypten. Om du tycker att bara någon natt är för lite så finns det även bostäder att köpa. Var inte orolig, det finns en marina för yachten också!
Se fler animerade bilder och läs mer på
www.serrenia.com
7- stjärnigt

Första hjälpen

Dina favorit jeans hänger inte ihop längre... dags att kassera?!  Åhh nej! Det finns en lösning, och lösningen heter Denim Therapy. www.denimtherapy.com Du skickar helt enkelt dina trasiga jeans till detta New york  baserade företag som kommer upp med ett kostnadsförslag på  att laga byxorna. Voila! 2 veckor senare är de klara, lagade med denim therapy´s egna metod!
Första hjälpen

Alta bike

Äntligen en riktigt snygg cykel! Det är grannlandet i väst, Norge som tagit fram denna minimalistiska cykel vid namn Alta bike. 665 Euro och den är din! Läs mer på www.altabikes.no
Om du går in på sidan missa inte deras reklam! ganska kul faktiskt.
Alta bike

Wallpaper deco

Gillar du gamla original tapeter och mönster från 60 och 70-talet.? Då är sidan www.wallpaperdeco.com ett paradis. Antingen köper du en tapet, för detta företag från Equador skeppar worldwide, eller så låter du bilderna bara fungera som inspiration. Alla tapeter är original och priser fås via mail vid visat intresse.
Wallpaper deco

Lundlund

För er som vill hitta snygga fotografier främst inom mode, kan jag passa på att tipsa om fotograf agenturen Lundlund. www.lundlund.se Lundlund startade 1994 av två systrar vid namn Karin och Britta Lund. idag gör de jobb för J. Lindeberg, Acne, Ikea, Volvo m.fl
Lundlund

Tylösand spa

Hotell Tylösands spa har expanderat och öppnat en helt ny våning. 
Kolla in biderna från nya anläggningen på 
www.tylosand.se/spa-och-noje

Tylösand spa

Museum House

Trend "gurun" Li Edelkoort har en utställning på konstpaviljongen i Nieuw Roden. Utställningen heter Museum House och vill visa att manniskans hem mer och mer blir en utställning Fler inspirerande bilder hittas på http://www.designws.com/pagina/1liENG.htm
Läs mer om Li Edelkoort på www.edelkoort.com

Museum House

Svävande säng

Snyggaste sängen just nu är utan tvekan ritad av den 33 åriga holländska arkitekten Janjaap Ruijssenaars. Sängen svävar med hjälp av starka magneter och klarar upp till 900 kilo. Men smakar det så kostar det... Runt 10 miljoner får du hosta upp för ett exemplar.
Svävande säng

Björn Berglund

Kolla in den 30 åriga Stockholmaren, illustratören och konstnären Björn Berglund... www.bjornez.com
Roliga prints, och framför allt roliga robotar i trä!
Björn Berglund

Namiko Kitaura

Kolla in fotografen Namiko Kituara! Hon föddes i Tokyo 1977 och har som ambition att fånga människans tillstånd bortom det fysiska. Trots sina 29 år har Namiko hunnit med foto skjutningar för de allra största tidningarna såsom Vogue och Wallpaper samt fotat för företag som Benetton, Sony och Lóreal.
www.namikokitaura.com
Namiko Kitaura

Hotell Duomo

Coolaste incheckningsdisken just nu står nog Hotell Duomo för. Hotellet ligger i italienska Rimini och har funnits i ca ett halv år och är ritat av designern och arkitekten  Ron Arad. Det är inte bara incheckningsdisken som är spektakulär dock. Hela hotellet är super designat i minimalistisk och futuristisk anda. www.duomohotel.com
Hotell Duomo

Porro´s stol Truffle

Den 40-åriga Toulousse födda designern J.M Porro har designat den här schyssta stolen. Tanken är att den lounge-iga stolen ska kunna användas ute och att regnvattnet ska sippra it genom hålen. Finns även utan snurrstativ och tillverkas av Porro i färgerna vitt, svart och grönt. www.porro.com Läs mer om Jean Marie Massaud på www.massaud.com
Porro´s stol Truffle

Skandinavisk möbeldesign

Att möbelklassikerna från 50- och 60-tal är populära behöver inte ens nämnas. Det är svårt att göra fynd numera, men nedan finner du en mängd adresser till svenska ställen där de säljs.

www.jacksons.se
www.modernaklassiker.se
 www.decodesignshop.com
www.designonline.se
www.gods.se
www.numerodesign.com
www.randau.nu
www.welcome.to/piktor
www.modernity.se
www.bebop.se
 www.dcentury.se
www.bacchusantik.com

BIBA

Revival av  Biba!!! 1964 öppnade originalet på Abington Road i London, men det var först i början av 70-talet som varuhuset började bli riktigt populärt. En blandning av Art Deco, Nouveu och Victorianskt ledde London till en modemetropol i mitten av 70-talet. Kändisar såsom Freddie Mercury, Bowie, Yoko Ono, Cher, Bardot, Twiggy, Jack Nicholson var bara några av de kändisar som man titt som tätt kunde springa på (enligt legenden, jag e inte så gammal). 1975 stängde varuhuset, men idag 40 år senare har det öppnat igen. För dig som vill veta mer, gå in på www.bibaexperience.com Glömde nämna att logon är grymt snygg!
BIBA

Style-wars

För att få inspiration inför vårens streetwear mode  är det bara att knata in på www.stylewars.com .
En extremt snygg sida som egentligen är tillägnad hiphopens historia. Schyssta gamla bilder och snygg old school graffitti.
Style-wars

Vanessa da Silva

Brasilianska illustratören Vanessa da Silva skapar en skön känsla av hemmagjort i sina illustrationer. Efter att ha flyttat från Sao Paulo till London 2001 har hon hunnit skapa egna klädkollektioner som bland annat sålts på Selfridges. Till våren är hon aktuell med sin egna klädkollektion, samt att hon gör prints åt Basso and Brooke, print och smycken åt Michiko Koshino samt album cover åt electronica bandet Tunng.
www.vanessadasilva.com
Vanessa da Silva

H&M goes exclusive

Viktor och Rolf hypen för H&M är i full gång.. endast några dagar till releasen. Dock verkar det som om H&M planerar ett nytt underlabel som ska vara lite exklusivare än det vanliga sortimentet...Kollektionen kommer att heta COS. Blir kanske fler samarbeten med kända designers då!!
H&M goes exclusive

Abercrombie goes east

Det Amerikanska ungdomsmärket Abercrombie & Fitch vänder sig efter öppnandet på den kanadensiska marknaden mot öst. Närmare bestämt till Europa och London. Det blir den första butiken i Europa och den väntas öppna under 2007. Efter London väntar Asien. 
Abercrombie goes east

Versace gör Versus

Efter 2 års uppehåll är det nu dags för Versace att nyintroducera deras ungdomligare och billigare underlabel Versus igen. Fokus kommer nu att läggas på accessoarer såsom klockr, glasögon, väskor och skor. En rad butiker kommer öppnas runt om i Världen.
Versace gör Versus

Hotel G

Nu är det ju inte varje dag man har vägarna förbi Irland... men... om man nu har det, tror jag ett besök på Hotel G verkligen skulle lysa upp tillvaron. Den förre detta hatt designern Philip Treacy står bakom designen och utrycker sig såhär;"I create hats people love to wear. With the g, I have created a place where people will love to be."  Hotellet är tokdesignat i en ironisk och dekadent stil där till och med hygienartiklarna är designade, närmare bestämt av Etro. www.theghotel.ie/


Hotel G


Oscar Niemeyer

För 50 år sedan ritade den den nu 98 åriga brasilianska arkitekten Oscar Niemeyer en konsthall i Sao Paolo. Politikerna var chockade av formerna och beslöt att skjuta bygget på framtiden. Auditório Ibarapuera heter konsthallen som nu står färdigt. Likt en stor tunga välkomnas man in i konstens gap. 
Oscar Niemeyer

Martin Andersson

Ta en titt på Svenska designern Martin Andersson! Martin gick ut från Central St. Martins 200 och gjorde sin första egna kollektion 2003. AW 0405 gjode Martin en kollektion för Topman under namnet Martin Andersson for Topman och fortsatte sedan samarbetet med dessa med att göra underkläder. Martin är extremt populär i Japan och har blivit uppmärksammad i mycket press. Nedan syns en bild från AW 0607, lägg speciellt märke till skorna! www.martinandersson.co.uk
Martin Andersson

Absolut Bling bling

Som om det inte vore nog med glasen från Absolut kommer också en ny presentförpackning... kallad Absolut Bling bling! Jag anar en aningens ironi! Bara hemsidan är väl värt ett besök http://absolut.com/bling , här kan du se den "äkta" historien om Bling'ets historia. 
Absolut Bling bling

Nakkna + absolut vodka

Svenska designtrion Nakkna, har designat glas åt Absolut Vodka. Glasen finns till försäljning på Spy Bar  och Nitty Gritty i Stockholm samt på Las Vegas i Malmö och Uppåt Framåt i Göteborg. inom kort kommer man också kunna beställa Nakkna drinkar, självklart levererade i dessa glas 
Nakkna + absolut vodka

Arne Quinze

Absolut coolast just nu inom möbelformgivning känns det som den belgiska designern Arne Quinze är. Arne är född 1971 och uppvuxen på gatan som hemlös och började sin designkarriär som grafittikonstnär. Som 15 åring blev han adopterad av ett Mc gäng. Han har ingen utbildning inom design men räknas idag som en av världens största designers. Hans provokativa, banbrytande och minimalistiska design går inte annat än att älska. Hans bakgrund gör ju honom inte mindre intressant.
www.quinzeandmilan.tv
Arne Quinze

Brad Pitt i kalsonger

Brad Pitt rasar efter att magazinet Vanity Fair publicerat ett omslag där Bradd står endast iförd kalsonger.
Bilderna togs redan i oktober 2005 av videokonstnären Robert Wilson och skulle endast användas i projektet. Om Brad är rasande eller skiter vi i, omslaget är i alla fall snyggt
Brad Pitt i kalsonger

Pharell på EMA

Pharell Williams kan verkligen konsten att matcha mössa med "skor". Hur skönt som helst!
Pharell på EMA

Kate Moss

Att det blev en hype kring Kate Moss efter drogskandalen har ingen missat... 30 miljoner £ har kate tydligen tjänat bara i år. Hennes agentur "Storm" hävdar att de har fått in önskemål från över 150 reklamkampanjer. Några av tungviktarna hon tackat ja till är; Burberry, Dior, Longchamp, Versace, Louis Vuitton, Stella McCartney, Belstaff och kosmetika jätten Rimmel. Undra hur trötta vi kommer vara på henne inom kort?
Kate Moss

Sony Bravia

Ingen glömmer väl Sony Bravias förra reklamfilm där tusentals bollar studsade nerför San Fransiscos gator till musik av Joosé Gonzales. Nu har det kommit en ny film som snart kommer börja rulla på en tv nära dig. Reklamen innehåller en orgie i färgexplosioner. Det tog 10 dagar och 250 man för att skjuta.. Städningen tog sedan 5 dagar och 60 man. Sony hävdar att färgen var helt oskadlig både för miljön och människan. Se filmen på http://www.bravia-advert.com/
Sony Bravia